Υλοποιήθηκε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών για την ένταξη περιθωριοποιημένων ατόμων

Το Πράσινο Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Πράσινο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα (GEF – Green European Institute) και με το Δίκτυο Αποφοίτων της Bosch υποδέχτηκε στην Ελλάδα και διοργάνωσε ένα Εναρκτήριο Σεμινάριο (Bootcamp) εκπαίδευσης εκπαιδευτών σχετικά με την ένταξη περιθωριοποιημένων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, 15 εκπαιδευτικοί από διάφορα μέρη της Ευρώπης, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το τριήμερο σεμινάριο του GEF, με τη συμμετοχή ανωτάτων στελεχών του. Οι παρευρισκόμενοι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιστορίες, να συζητήσουν και φυσικά να βρουν εργαλεία και μεθόδους για να καταφέρουν να εντάξουν άτομα που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ή/και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στα προγράμματα που διοργανώνουν. 

Το Πράσινο Ινστιτούτο είχε την ευκαιρία να διευρύνει τις επαφές και τις δυνατότητές του για να διοργανώσει στο μέλλον αντίστοιχα προγράμματα, ή να κληθεί να συμμετέχει σε αυτά από κάποιον άλλο εταίρο. 

Το Πράσινο Ινστιτούτο ευχαριστεί θερμά το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα και το Bosch Alumni Network για την εμπιστοσύνη τους σε εμάς και φυσικά για όλη την συνεργασία τους. Επιπλέον, ευχαριστούμε τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και το Impact Hub για τις υπηρεσίες τους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να διεξάγουμε το Σεμινάριο αυτό με επιτυχία. 

Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες που το παρακολούθησαν και ήταν ανοιχτοί και πρόθυμοι να μοιραστούν τις σκέψεις τους και εμπειρίες τους. Όλοι φύγαμε με ένα πλατύ χαμόγελο και την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε και να συνδιοργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας!Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους ανθρώπους του Πράσινου Ινστιτούτου, χάρη στους οποίους κατάφερε να διεξαχθεί, επιβεβαιώνοντας την οργανωτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα του ιδρύματος. 

Η Ομάδα EGAT του Πράσινου Ινστιτούτου

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο