ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ | ΑΝΤΡΙΟΥ ΝΤΟΜΠΣΟΝ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!

Τελευταία νέα »

«My life according to me»

«My life according to me»

Με επιτυχία και με πολλές όμορφες αναμνήσεις για τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική...

 
«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, Πτολεμαίων 29Α Θεσσαλονίκη Το Πράσινο Ινστιτούτο, συνεχίζοντας για...

 
“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

Μια δράση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ιδρύματος (G.E.F.) που αφουγκράζεται τη ζωή προσφύγων και...

 
Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Το Πράσινο Ινστιτούτο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στρέφει την προσοχή του στο προσφυγικό...

 
Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

To “People 4 Soil” είναι ένα ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο ευρωπαϊκών ΜΚΟ, ερευνητικών ιδρυμάτων,...

 
 

GTcover

Αντλώντας από μια εξαιρετικά πλούσια βιβλιογραφία, ο καθηγητής Άντριου Ντόμπσον στο βιβλίο του αυτό για την Πράσινη πολιτική σκέψη αποτυπώνει με αξιοθαύμαστα σαφή και διεξοδικό τρόπο την ιστορική της διαδρομή, το φιλοσοφικό της υπόβαθρο, τον διάλογό της με τον φιλελευθερισμό, τον συντηρητισμό, τον σοσιαλισμό και τον φεμινισμό.

Κι ακόμα, τις διαφορετικές προτάσεις για μια βιώσιμη κοινωνία -από τις απλές παρεμβάσεις στις καταναλωτικές συνήθειες και στη διαχείριση του περιβάλλοντος, σε συνθετότερες θεσμικές και κοινοβουλευτικές, μέχρι και τις ριζοσπαστικές πρακτικές διαβίωσης σε παραδοσιακές βιοπεριοχές και πράσινες κομούνες.

Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, καθοριστική και για την πορεία του οικολογικού κινήματος, το Πράσινο Ινστιτούτο παρουσιάζει στην ελληνική γλώσσα το ορόσημο αυτό της διεθνούς βιβλιογραφίας γύρω από την ιδεολογία της Πολιτικής Οικολογίας και την αναζήτηση νέων πολιτικών υποκειμένων και δράσεων.

Ο Άντριου Ντόμπσον (γεν. 1957) είναι καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Keele στη Βρετανία. Μέλος του βρετανικού Πράσινου Κόμματος, έχει λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις και υπήρξε ο κύριος συντάκτης του εκλογικού μανιφέστου του 2010 (όταν για πρώτη φορά το κόμμα κατέκτησε έδρα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο). Το 2008 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Συνιδρυτής του διεθνούς περιοδικού Environmental Politics, ειδικεύεται στη θεωρία της Πολιτικής Οικολογίας, με πολυάριθμες σχετικές δημοσιεύσεις. Το κλασικό πλέον βιβλίο του Πράσινη πολιτική σκέψη κυκλοφόρησε το 1990, και σε τέταρτη, επικαιροποιημένη έκδοση το 2006 (από όπου και η παρούσα ελληνική μετάφραση). Η πιο πρόσφατη μονογραφία του έχει τίτλο Πολίτης και περιβάλλον (Oxford University Press). Επί του παρόντος διερευνά τον ρόλο της ακρόασης στη δημοκρατική θεωρία και πράξη.

Tags: ,