Τεύχος 8: «Οι πράσινοι αγώνες για την Ευρώπη»

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!

Τελευταία νέα »

Το Βασικό Εισόδημα και οι Προοπτικές του: Υπάρχει Εναλλακτική στην Ευρώπη της Κρίσης;

Το Βασικό Εισόδημα και οι Προοπτικές του: Υπάρχει Εναλλακτική στην Ευρώπη της Κρίσης;

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Το Βασικό Εισόδημα και...

 
Το Βασικό Εισόδημα και οι Προοπτικές του: Υπάρχει Εναλλακτική στην Ευρώπη της Κρίσης;

Το Βασικό Εισόδημα και οι Προοπτικές του: Υπάρχει Εναλλακτική στην Ευρώπη της Κρίσης;

Το Πράσινο Ινστιτούτο συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ιδρύματος για το...

 
Participate in “My Life according to Me”

Participate in “My Life according to Me”

The Green European Foundation, in cooperation with its national partners foundations Fundación EQUO, Fundació Nous Horitzons, Green Institute Greece, Green Economics...

 
Συζήτηση για τις Πολιτικές Μετανάστευσης και Ασύλου στην ΕΕ και σε εθνικά και τοπικά επίπεδα, Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Συζήτηση για τις Πολιτικές Μετανάστευσης και Ασύλου στην ΕΕ και σε εθνικά και τοπικά επίπεδα, Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η συζήτηση διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα και την Ομάδα των Πράσινων στο...

 
«My life according to me»

«My life according to me»

Με επιτυχία και με πολλές όμορφες αναμνήσεις για τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική...

 
 

8th-edition-Cover-laRGE2

Η Πολιτική Οικολογία ως ένας αγώνας πολεμικών τεχνών, Edouard Gaudot →

Μια προσωρινή πολιτική αξιολόγηση της απερχόμενης θητείας του Ευρωκοινοβουλίου. Οι Πράσινοι διακρίνονται για την ανυπομονησία τους. Η αίσθηση του κατεπείγοντος τροφοδοτεί τις εκκλήσεις τους για ριζικές αλλαγές τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Όταν καταφέρνουν να εκλεγούν σε θεσμικά όργανα, αυτό συμβαίνει με πρόθεση να «κάνουν τη διαφορά» και να επιφέρουν συστημικές αλλαγές σε ένα μοντέλο που δικαίως θεωρούν ως μη βιώσιμο.

Προς την απαγόρευση της υπεραλίευσης στην Ευρώπη, Isabella Lövin →

Μια πρώτη σημαντική νίκη έχει κερδηθεί ως προς την αλλαγή πορείας στην ευρωπαϊκή αλιευτική πολιτική. Σε αυτή την ελπιδοφόρα κίνηση συντέλεσε καθοριστικό ρόλο η τεχνογνωσία και η πεποίθηση της Σουηδής ευρωβουλευτή των Πρασίνων Isabella Lövin.

Ενισχύωντας τα δικαιώματα των LGBT σε μια περίοδο συντηρητικής συμπεριφοράς, Ulrike Lunacek →

Η ενίσχυση των δικαιωμάτων των LGBT ήταν ένας από τους στόχους και τα επιτεύγματα των Πρασίνων στην τελευταία ευρωπαϊκή νομοθεσία, και δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ιδίως σε αυτή την περίοδο των συντηρητικών αντιδράσεων. Σε αυτή τη συνέντευξη η αυστριακή ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ulrike Lunacek αναφέρεται, επίσης στο ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι νίκες των Πρασίνων για τα ψηφιακά δικαιώματα, Jan Philipp Albrecht →

Ένα βασικό στοιχείο της αλλαγής που επιθυμούν οι Πράσινοι για την Ευρώπη αποτελεί η ισχυρότερη προστασία των δεδομένων και μια Χάρτα Ψηφιακών Δικαιωμάτων. Οι Ευρωπαίοι έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να είναι σεβαστό. Η συνέντευξη αυτή με το Γερμανό ευρωβουλευτή των Πρασίνων Jan Philipp Albrecht είναι αφιερωμένη στους αγώνες του για τα ψηφιακά δικαιώματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια σκληρή μάχη για κοινωνικά θέματα, Jean Lambert →

Οι Πράσινοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις δραματικές κοινωνικές συνέπειες της λιτότητας στο πλαίσιο τόσο της δράσης «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» όσο της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη. Σκληρή μάχη δόθηκε ενάντια σε όσους επικαλέστηκαν την κρίση για να δικαιολογήσουν την αποδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας. Αυτή είναι μια συνέντευξη με την JeanLambert, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τη διάσωση της Ευρώπης, Etienne Balibar →

Η Ευρώπη έχει πεθάνει. Ή μήπως ζήτω η Ευρώπη; Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι παραμένει ο κίνδυνος παράλυσης και διάλυσης, και εκείνοι που με αισιοδοξία χρησιμοποιούν κάθε μικρό θετικό σημάδι για να σπεύσουν να ανακοινώσουν, και πάλι, ότι η κρίση μπορεί να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για την Ευρώπη. Αυτό που λείπει είναι μια βαθύτερη αίσθηση της ιστορίας, η οποία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την τρέχουσα κρίση ως σημείο καμπής σε μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 50 χρόνια

Που έγκειται η διαφορά; Μια σύγκριση των εκλογικών μανιφέστων των ευρωπαϊκών κομμάτων, Manuel Müller →

Καθώς τα διαφορετικά ευρωπαϊκά κόμματα δημοσιοποιούν τα εκλογικά μανιφέστα τους βλέπει κανείς σημαντικές διαφορές ως προς την κατεύθυνση που καθένα από αυτά προτείνει να ακολουθήσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Στις Ευρωεκλογές τον επόμενο μήνα, οι ψηφοφόροι θα δηλώσουν την πραγματική επιλογή τους.

Προς μιας Πολιτική Κοινότητα για το Ευρώ, Benoit Lechat →

Τρία μανιφέστα που δημοσιεύτηκαν από Γερμανούς και Γάλλους διανοούμενος στις αρχές του φθινοπώρου του 2013 αναβίωσαν την ιδέα δημιουργίας μιας «Πολιτικής Κοινότητας για το Ευρώ» που θα μπορεί να προσφέρει στο ενιαίο νόμισμα ένα πραγματικά δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης.

Οδεύοντας προς την Ευρώπη των πολιτών, Isabelle Durant →

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει να αποτελέσει, ιδανικά, αντικείμενο μιας νέας Συνθήκης. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να ενισχυθεί εδώ και τώρα η Ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Οι πράσινοι αγώνες για την Ευρώπη, Benoit Lechat →

Η 8η έκδοση του περιοδικού GreenEuropanJournal ρίχνει μια ματιά στην κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την παραμονή των ευρωεκλογών. Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα της τελευταίας πενταετίας είναι ότι η εποχή της «χαλαρής πολιτικής» τελείωσε, και ότι πλέον περνάμε στην περίοδο της «σκληρής πολιτικής».

ΚΛΙΜΑ / ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται, Claude Turmes →

Ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή πέρασε από το 2009 σε μια δύσκολη και καθοριστική φάση. Πίσω από την άρνηση των συντηρητικών να αναλάβουν δράση παραμονεύουν τα μεγάλα λόμπι της βιομηχανίας των ορυκτών καυσίμων που θα προτιμούσαν να δουν τους μικρο-καταναλωτές να πληρώσουν το λογαριασμό για την ενεργειακή μετάβαση. Εμείς, οι Πράσινοι πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Αντίθετα μάλιστα, πρέπει από σήμερα μέχρι και τη Συνδιάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι το 2015 να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Η συνέντευξη αυτή είναι με τον Claude Turmes, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Λουξεμβούργο (Die Greng).

Tags: