Ημερίδα με θέμα “Πέρα από την Ανάπτυξη και την Αποανάπτυξη”

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!

Τελευταία νέα »

«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, Πτολεμαίων 29Α Θεσσαλονίκη Το Πράσινο Ινστιτούτο, συνεχίζοντας για...

 
“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

Μια δράση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ιδρύματος (G.E.F.) που αφουγκράζεται τη ζωή προσφύγων και...

 
Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Το Πράσινο Ινστιτούτο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στρέφει την προσοχή του στο προσφυγικό...

 
Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

To “People 4 Soil” είναι ένα ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο ευρωπαϊκών ΜΚΟ, ερευνητικών ιδρυμάτων,...

 
European and Canadian civil society groups call for rejection of CETA

European and Canadian civil society groups call for rejection of CETA

Joint Statement : 455 European and Canadian civil society groups call for rejection of CETA Download the PDF version November 2016 We, the undersigned civil society...

 
 

London photo site GGIΕυρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα & Green House,  19 Δεκεμβρίου 2012, Λονδίνο, ΗΒ

Με κεντρικό θέμα το δίδυμο Ανάπτυξη και Αποανάπτυξη και την σχέση τους, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα [Green European Foundation – GEF], σε συνεργασία με το  ερευνητικό Ινστιτούτο των Βρετανών Πράσινων Green House, στις 19 Δεκεμβρίου 2012 στο Λονδίνο, με αφορμή την έκδοση του τρίτου τεύχους του περιοδικoύ  Green European Journal [GEJ]. Το Πράσινο Ινστιτούτο εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Σταύρο Αγογλωσσάκη.

Μετά τις  εναρκτήριες ομιλίες, που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης Βenoir Lechat (αρχισυντάκτης GEJ), Jean Lambert (Μέλος Ευρωκοινοβουλίου) και Rupert Read (Green House), και τον χαιρετισμό που απηύθυνε η νέα αρχηγός του Βρετανικού Πράσινου κόμματος Natalie Bennet, ακολούθησαν τέσσερις κεντρικές εισηγήσεις από εκπροσώπους του πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου που εμβάθυναν στα θέματα της ημερίδας.

Οι Τim Jackson (Πανεπιστήμιο Surrey), Dr Hermann Ott (μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου), Molly Scott Cato (Πανεπιστήμιο  Roehampton) και Aurélie Maréchal (σύμβουλος του ευρωβουλευτή  Philippe Lamberts) με κοινή αφετηρία την ανάγκη υιοθέτησης ενός διαφορετικού μοντέλου, που δεν θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη όπως αυτή έχει μέχρι τώρα εφαρμοστεί, παρουσίασαν τις επιμέρους θέσεις τους στο ζήτημα της Αποανάπτυξης.

Η Molly Scott Cato έδωσε έμφαση στην ανάγκη διαχωρισμού των ανθρώπινων αναγκών από τα πρότυπα που προωθεί η βιομηχανία διαφήμισης στη σημερινή υπέρ-καταναλωτική κοινωνία. Οι Aurélie Maréchal and Dr Hermann Ott αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ενισχυθεί ο Λόγος για το μέλλον της οικονομίας με όρους κοινωνικούς που θα εστιάζει, κυρίως, σε επενδύσεις σε τομείς εντάσεως εργασίας όπως η υγεία, η εκπαίδευση και, ευρύτερα, οι υπηρεσίες. Τέλος ο Tim Jackson, δίνοντας βαρύτητα στην κοινωνική δικαιοσύνη και τις επενδύσεις, επισήμανε επίσης τις δραστηριότητες εκείνες που προσανατολίζονται σε τομείς έντασης εργασίας, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αρνητικές επιπτώσεις των προωθούμενων πολιτικών λιτότητας τόσο σε σχέση με την πορεία των επενδύσεων όσο και με την επισφαλή κατάσταση στην οποία εισέρχονται τα χαμηλότερα στρώματα πληθυσμού στις  κοινωνίες μας.

Δείτε επίσης:

Tags: , , , ,