Μιχάλης Τρεμόπουλος

 

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958. Έγγαμος. Έχει δύο γιους.

Επάγγελμα: Δημοσιογράφος, συγγραφέας, δικηγόρος.

Σπουδές: Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Οικολογία (Goddard, VT, ΗΠΑ).

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες: Ευρωβουλευτής 2009-2012

  • Μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Πράσινων (Greens/EFA)
  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Mέλος της μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο.
  • Aν. μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας Τροφίμων
  • Aν. μέλος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-FYROM

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες: Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και επί χρόνια μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας. Εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1998 μέχρι το 2009 και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας από το 2010. Με έντονη οικολογική και ανθρωπιστική δράση από το 1975, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.) Θεσσαλονίκης (1978-82), της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (1982) και του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, αντιπρόεδρος του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας, οικολογίας και μη βίας «Αντιγόνη» και ενεργό μέλος στο καταναλωτικό, στο αντιρατσιστικό και στο γονεϊκό κίνημα. Έχει εργαστεί για δυο δεκαετίες ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχει εκδώσει μελέτη-λεύκωμα με τίτλο «Η ιπτάμενη ιστορία της Θεσσαλονίκης» καθώς και σειρά ειδικών εντύπων με θέματα τοπικής ιστορίας, οικολογίας και περιφερειακής ανάπτυξης.

Email: mtremopoulos [at] gmail.com