ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Δημιουργούμε & οργανώνουμε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις»

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!

Τελευταία νέα »

«My life according to me»

«My life according to me»

Με επιτυχία και με πολλές όμορφες αναμνήσεις για τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική...

 
«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, Πτολεμαίων 29Α Θεσσαλονίκη Το Πράσινο Ινστιτούτο, συνεχίζοντας για...

 
“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

Μια δράση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ιδρύματος (G.E.F.) που αφουγκράζεται τη ζωή προσφύγων και...

 
Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Το Πράσινο Ινστιτούτο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στρέφει την προσοχή του στο προσφυγικό...

 
Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

To “People 4 Soil” είναι ένα ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο ευρωπαϊκών ΜΚΟ, ερευνητικών ιδρυμάτων,...

 
 

1

Tο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης με την υποστήριξη του Πράσινου Ινστιτούτου διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο στο Βόλο με θέμα «Δημιουργούμε και Οργανώνουμε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Στο σεμινάριο που ξεκίνησε το Σάββατο, 22/3, και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 23/3 το μεσημέρι, συμμετείχαν περίπου 30 επιμορφούμενοι, κυρίως εθελοντές εκπαιδευτικοί του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, οι οποίοι προετοιμάζουν αφιλοκερδώς μαθητές/-ριες για τις εισαγωγικές εξετάσείς τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και οι οποίοι ενδιαφέρονται πλέον να εντάξουν το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε μια Κοιν.Σ.Επ. Ας σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι αλλά παρόλα αυτά εργάζονται σε εθελοντική βάση.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν την πρώτη μέρα του σεμιναρίου με κύριους ομιλητές τον Δημήτρη Φεγγίτη, οικονομολόγος, τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτής, και τον Δημήτρη Γούση, δικηγόρος, αφορούσαν στο νομοθετικό πλαίσιο, την ευρωπαϊκή πρακτική και τυχόν δυσκολίες που μπορεί να ανακύψουν σε σχέση με τη σύσταση των Κοιν.Σ.Επ. Ύστερα από τη 45λεπτη εισήγηση του κάθε ομιλητή ακολουθούσε γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό.

Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, τον λόγο πήραν ο Γιώργος Πασχαλίδης, οικονομολόγος, και ο Γιάννης Παπαθεοχάρης, οι οποίοι αποσαφήνισαν πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για τη σύσταση των Κοιν.Σ.Επ. και έθεσαν τα πράγματα σε πρακτική βάση, χάρη και στο εργαστήριο που ακολούθησε ύστερα από τις εισηγήσεις. Ο θεματικός άξονας κινήθηκε πάνω στην οργάνωση των Κοιν.Σ.Επ. σε πρακτικό επίπεδο, ενώ ο Γιάννης Παπαθεοχάρης, κοινωνιολόγος και εργαζόμενος στην ΑΝΕΒΟ [Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου] και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ, αναφέρθηκε στις Κοιν.Σ.Επ. και το πλαίσιο οργάνωσής τους σε σχέση με την ΑΝΕΒΟ και τις παροχές που μπορούν να δοθούν. Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων και του εργαστηρίου που διήρκεσαν από μέχρι το μεσημέρι, οι επιμορφούμενοι είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους.

Συμπερασματικά, το σεμινάριο αποδείχτηκε όχι απλά χρήσιμο αλλά κυρίως αναγκαίο για τους επιμορφούμενους, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν μόνο στην παρεχόμενη πληροφόρηση, αλλά άδραξαν την ευκαιρία να στηρίξουν ο ένας τον άλλον ψυχολογικά, αφού για εκείνους η σύσταση μιας Κοιν.Σ.Επ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο και αποτελεί για αυτούς αδήριτη ανάγκη η σύσφιγξη των σχέσεων μέσα από τη δόμηση ξεκάθαρων και ειλικρινών σχέσεων, άξονας στον οποίο έδρασε και βοήθησε το σεμινάριο.

Tags: , ,