Τριήμερο δράσεων: “Ο ρόλος των Πολιτικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο της διαμόρφωσης αντιλήψεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση”

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!

Τελευταία νέα »

«My life according to me»

«My life according to me»

Με επιτυχία και με πολλές όμορφες αναμνήσεις για τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική...

 
«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

«My life according to me» Έκθεση Φωτογραφίας και Αφήγησης

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, Πτολεμαίων 29Α Θεσσαλονίκη Το Πράσινο Ινστιτούτο, συνεχίζοντας για...

 
“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

“My life according to me” – Aφηγήσεις προσφύγων με λόγο και εικόνα

Μια δράση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ιδρύματος (G.E.F.) που αφουγκράζεται τη ζωή προσφύγων και...

 
Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Eπταήμερη δράση εκπαίδευσης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη

Το Πράσινο Ινστιτούτο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στρέφει την προσοχή του στο προσφυγικό...

 
Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

Συμμετέχουμε στην εκστρατεία people4soil

To “People 4 Soil” είναι ένα ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο ευρωπαϊκών ΜΚΟ, ερευνητικών ιδρυμάτων,...

 
 

news_32

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Πολιτικών Ιδρυμάτων [ENoP: European Network of Political Foundations] διοργανώσει το διάστημα 20-22 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα τριήμερο δράσεων με θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια, τον ρόλο των Πολιτικών Ιδρυμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις προοπτικές ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και την πορεία της Ευρωπαϊκής διεύρυνσης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 το διάστημα 09.30-16.30 θα συναντηθεί η ομάδα εργασίας του ΕNoP για να συζητήσει δράσεις και πρακτικές σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί δημόσια Εκδήλωση με θέμα «ο ρόλος των Πολιτικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο της διαμόρφωσης αντιλήψεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση». Η παραπάνω θεματική είναι μια πρωτοβουλία που έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και του επικείμενου ευρωσκεπτικισμού, και έχει ως στόχο να αναδείξει το σημαντικό ρόλο των Πολιτικών Ιδρυμάτων για την προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδανικών, και την ενίσχυση της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 , το διάστημα 09.00-16.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του ENoP, ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί δημόσια συζήτηση γύρω από τις προοπτικές ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Οι εισηγητές θα επικεντρωθούν στο ζήτημα της διεύρυνσης υπό το πρίσμα των πολιτικών εξελίξεων στην Ουκρανία, και της τρέχουσας κρίσης ΕΕ-Ρωσίας. Παράλληλα, εμπειρογνώμονες και παράγοντες χάραξης πολιτικών έχουν προσκληθεί για να συμβάλλουν σε έναν ανοιχτό εποικοδομητικό διάλογο. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Το τριήμερο των δράσεων του ENoP στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου με την ομάδα εργασίας σε θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή διεύρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του τριημέρου δείτε εδώ.

Tags: , , , ,