χρηματοδοτική καμπάνια του Πράσινου Ινστιτούτου

Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2022

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες,

Παίρνουμε το θάρρος να σας γράψουμε για να σας ενημερώσουμε για την χρηματοδοτική καμπάνια του Πράσινου Ινστιτούτου.

Επί 10 χρόνια (2011-2021) το Πράσινο Ινστιτούτο έχει δώσει σημαντική προσφορά στο χώρο της πολιτικής οικολογίας, με συνολικά 31 ημερίδες και συνέδρια, και 17 εκδόσεις . Τα τελευταία τρία χρόνια, το Ινστιτούτο έχει καταφέρει να αντιστρέψει μια τρίχρονη περίοδο κάμψης και αδράνειας. Η δουλειά αυτή έχει γίνει συστηματικά και συντεταγμένα, με προσήλωση στις αρχές και της αξίες της Πολιτικής Οικολογίας και της Πράσινης πολιτικής σκέψης και με ελάχιστους πόρους.

Παράλληλα, το Ινστιτούτου έχει εντάξει στις δράσεις του σύγχρονα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία και έχει καταπιαστεί με καίρια πεδία και θεματικές όπως η ενέργεια, η βιώσιμη γεωργία, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τα δικαιώματα των μη-ανθρώπινων όντων, η συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες, η στεγαστική πολιτική, οι σύγχρονες μορφές ακτιβισμού, η ειρήνη στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη και άλλα.

Μια καλή εικόνα μπορείτε να πάρετε από το Ενημερωτικό Δελτίο https://www.greeninstitute.gr/%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83…/

Μέσα από αυτή την δουλειά και με επιμονή, έχει επίσης δημιουργήσει ένα κοινό για την προώθηση των πράσινων πολιτικών στην Ελλάδα, και ειδικά ένα νεανικό κοινό που είναι ήδη ευαισθητοποιημένο αλλά δεν έχει βρει την κατάλληλη πολιτική έκφραση σε θεσμικά πλαίσια. Για τρίτη χρονιά εκπαιδεύουμε νεολαίους στον ακτιβισμό και εκατοντάδες νέοι και νέες έχουν έρθει σε επαφή με εμάς. Αυτή η διάσταση, όπως και οι πολλαπλές συνεργασίες του Ινστιτούτου με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκούς και δημόσιους φορείς, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ομάδες πολιτών, Ευρωπαϊκούς φορείς και άλλα όμορα ινστιτούτα στην Ευρώπη, πιστεύουμε ότι αποτελούν ζωντανό και έμπρακτο παράδειγμα της προσφοράς και των δυνατοτήτων του.

Σήμερα γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή η ανάγκη για ένα σταθερό και βιώσιμο Πράσινο Ινστιτούτο που θα βοηθάει στην διαμόρφωση και την προώθηση των θέσεων της Πολιτική Οικολογίας στην Ελλάδα, και θα συνδέει τον χώρο αυτόν με την Πράσινη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη.

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

Όλη η προσπάθεια των τελευταίων ετών έχει λάβει χώρα χωρίς κάποια χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα του Ινστιτούτου – και έχει βασιστεί σε πολλή εθελοντική δουλειά. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια πραγματική ανάγκη για την εύρεση πόρων για την πληρωμή της ίδιας συμμετοχής του Ινστιτούτου στα προγράμματα του Green European Foundation (10%), που φέτος ανέρχεται στα 2.000 €. Πέρα όμως από αυτό, η λειτουργία του Ινστιτούτου πρέπει να αποκτήσει γερές, βιώσιμες χρηματοδοτικές βάσεις για να μπορέσει να συνεχίσει και να επεκτείνει τη δράση του.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο άτομο που βρίσκεται στον ευρύτερο Πράσινο χώρο και θέλει να ενδυναμώσει τη φωνή και τη δράση της Πολιτικής Οικολογίας στην Ελλάδα να στηρίξει το Ινστιτούτο με μια δωρέα. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο γιατί θα ενδυναμώσει τη λειτουργία του Ινστιτούτου και θα ενισχύσει την ανάπτυξη δράσεων.

Η ενημέρωση των δωρητών/τριών μας για τις δράσεις θα γίνεται μέσα από την αποστολή του εξαμηνιαίου ενημερωτικού newsletter. Καλούμε ιδιαίτερα τους σημερινούς μας συνεργάτες που είναι μέλη Πράσινων κομμάτων και Ινστιτούτων και τους επιστήμονες- ερευνητές που γνωρίζουν τη δουλειά μας, να μας στηρίξουν, με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε στο μέλλον νέες συνεργασίες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε συνεργασία με το Green European Foundation και με άλλα Ινστιτούτα, έχουμε συστήσει μια ευρύτερη Στρατηγική Χρηματοδότησης, μέρος της οποίας είναι και η σημερινή πρόσκληση προς εσάς, ώστε να αποκτήσουμε σταθερές βάσεις.

Σας καλούμε να ενημερώνεστε για τη δράση μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, αλλά και να μας στείλετε προτάσεις και ιδέες για την προώθηση της Πολιτικής Οικολογίας και τη διεύρυνση του Πράσινου Κινήματος.

Με εκτίμηση και εκ μέρους του ΔΣ και όλης της ομάδας του Ινστιτούτου,

Ηλίας ΓιαννίρηςΠρόεδρος

(επικοινωνία για διευκρινίσεις: τηλ 6974185330)

Επικοινωνία για δωρεές: Στείλτε μήνυμα στο info@greeninstitute.gr με το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Για προσφορές απλής ενίσχυσης: Πράσινο Ινστιτούτο IBAN GR5101100400000004001377664 ETHNGRAAευχαριστούμε και καλή χρονιά!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "πράσινο ινστιτουτο To Πράσινο Ινστιτούτο σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονια για TO 2023"